Britské úřady podle dnešního vydání deníku The Sun zvažují v rámci boje proti terorismu instalaci zařízení, které by bylo schopno odhalit, zda nějaká osoba neskrývá pod oblečením zbraň. Za hlavní problém této techniky se považují lidská práva, protože v podstatě každého "svléknou do naha". Systémy se už používají na některých letištích v USA a Británii, kde jsou takto prohlíženi jen dobrovolníci.

Sun píše, že o návrhu pojednává jeden z podkladů pro vládní výbor pro bezpečnost, ale neuvádí zda o něm už bylo rozhodnuto a jak. Vláda zatím odmítla zprávy deníku komentovat. Britský tisk v této souvislosti připomněl, že Británie je z hlediska počtu bezpečnostních kamer už nyní pravděpodobně nejvíce sledovanou demokratickou společností na světě.

Ve zmíněném podkladu se podle Sunu píše, že zařízení v ulicích by usnadnilo zjištění zbraní a výbušnin. Současně varuje, že instalace by byla vysoce kontroverzní, protože zařízení "vidí" skrz oblečení. Společenská přijatelnost takovéhoto typu sledování je podle vládních bezpečnostních poradců omezujícím faktorem pro nasazení této techniky.